بررسی روزنامه‌های صبح تهران؛ دوشنبه پنجم تیر
نوشته شده توسط : hgu33

روزنامه‌های امروز صبح تهران خبرهای مربوط به پیروزی محمد مرسی را با احتیاط در صفحات اول خود نقل کرده و در مقالاتشان از وی نوشته‌اند. ادامه تحلیل‌ها درباره تاثیر سقوط هواپیمای ترکیه بر فراز سوریه، انتقاد از سفر رییس‌جمهور و سخنانش در برزیل، اعتراض شدید به گرانی نزدیک به صد درصدی برخی از کالا و گران شدن شدن ارز و طلا از جمله دیگر مطالب این روزنامه‌هاست.

دادگاه رسیدگی به پرونده اختلاس و بازجوئی از فرزندان یکی از نزدیکان تندرو احمدی نژاد با داشتن تابعیت دوگانه به خاطر دست داشتن در فساد ملی از جمله دیگر اخبار روزنامه‌های امروز است.

انتخابات مصر و سقوط هواپیمای ترکیه

عکس صفحه اول روزنامه جوان

عکس صفحه اول روزنامه جوان

روزنامه‌های امروز صبح تهران با احتیاط از پیروزی محمد مرسی در انتخابات مصر نوشته و از این که اسلامگرایان برای اولین بار در یک کشور بزرگ عربی به قدرت رسیدند، ابراز خوشنودی کرده‌اند اما از تیترهای بزرگ و عنوان‌های حماسی خبری نیست.

فریدون مجلسی در یادداشتی که قبل از اعلام نتایج انتخابات مصر در نوشته شده تاکید کرده ظاهرا ‌مصر در بد مخمصه‌ای گیر کرده است. اگر ۹۰ درصد مردم یک جور فکر می‌کردند و چند درصدی طور دیگر، باز حرفی بود، اما وقتی جامعه‌ای میان گذشته و حال پولاریزه می‌شود، یعنی قطبی می‌شود و نیمی در این سر و نیمی در آن سر قرار می‌گیرد، بوی خوبی به مشام نمی‌رسد.

از نظر نویسنده نیمه پرتحرک جامعه مصر، پیرامون آرمان یا آرمان‌هایی گرد آمده‌اند که آنان را به تکاپوی قدرت و حاکمیت به هر قیمتی وا می‌دارد. اکنون اخوان‌المسلمین با سلفیون به نوعی در مقابل کسانی که آنها را سکولار می‌پندارند، ائتلاف کرده‌اند، تا بعدا سر فرصت به حساب داخلی خودشان برسند و گروه مشتت و رنگارنگ سیاسی مقابل از چنان تحرکی برخوردار نیستند.

کارتون محمد مصری، کار حسین کشتکار، جوان

کارتون محمد مصری، کار حسین کشتکار، جوان

حجت‌الله جودکی در مقاله‌ای در محمد مرسی را از زبان خودش نوگرا و مدنی خوانده و نوشته نوگرا بودن را از آن سبب اعلام کرد تا جلوی کسانی که او را «مرتجع» می‌خوانند، سد شود. «مدنی» هم از آن سبب که غیرنظامی است و قصد تشکیل جامعه دینی را ندارد. پیش‌تر در انتخابات مجلس مصر یکی از شیوخ وابسته به اخوان اعلام کرده بود که در جامعه اسلامی مصر، قبطی‌ها باید جزیه بپردازند. همین مساله باعث شد تا آرای قبطی‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری مصر به سمت احمد شفیق برود.

نویسنده اظهار نظر کرده که مرسی به خوبی می‌داند که نخستین مشکل مصر مساله اقتصاد است و از این‌رو اعلام کرده که در نخستین سفر خارجی به عربستان سعودی می‌رود. سفر عربستان به دلیل جذب کمک‌های مالی و نیز با این هدف است که به عربستان و کشورهای حوزه خلیج‌فارس اطمینان بدهد که آمدن اخوان به ضرر آنها نیست. وی اعلام کرده که فعلا با ایران هم رابطه نخواهد داشت، زیرا مساله موضع ایران در قبال سوریه، مانع چنین ارتباطی می‌شود. این نکته همچنین می‌تواند خیال غرب را هم راحت کند.

پیام‌های سقوط هواپیمای ترک

روزنامه در سرمقاله خود نوشته، به هر حال با توجه به نقش ترکیه و استقرار مرکزیت فرماندهی و هدایت عملیات‌های مسلحانه علیه دولت سوریه در خاک ترکیه و برگزاری کنفرانس‌های ضد سوری در استانبول و مواضع خصمانه و شدیداللحن آنکارا علیه دمشق، هدف قرار گرفته شدن جنگنده ترکیه توسط سوریه به معنای هشدار بزرگ و کارت قرمزی است که سوریه به مقامات ترکیه داده و می‌تواند عامل بازدارنده‌ای در ادامه تهدیدها باشد.

به نوشته این روزنامه ساقط کردن هواپیمای ناتو درس عبرتی برای مقامات ترکیه که بفهمند در زمین نیز بیش از آنکه در آسمان عاید آنها شد، دستگیرشان نخواهد گردید، به خصوص که با این اقدام قصد داشت علاوه بر آنکارا به رژیم‌های عرب همچون عربستان و قطر که سلاح و تجهیزات نظامی از طریق ترکیه برای عناصر مسلح در سوریه ارسال می‌کنند، برساند که دمشق آماده رویارویی با توطئه بیگانگان در بالاترین سطح است.

روزنامه جمهوری اسلامی نوشته هرچه زمان بیشتر می‌گذرد احتمال اینکه هواپیمای سرنگون شده متعلق به ناتو باشد بیشتر می‌شود. حتی اگر چنین نباشد، باز هم دمشق با ساقط کردن هواپیمای یک کشور عضو ناتو پیامی را برای همه طرف‌های مقابل خود به‌ویژه آمریکا و دیگر اعضای مداخله‌گر ناتو فرستاده است که دارای اهمیت زیادی است.

هفت نسخه احمدی نژاد برای جهان

در مقاله‌ای با اشاره به شرکت پرماجرای محمود احمدی‌نژاد در اجلاس توسعه و محیط زیست ریو+۲۰ در ریودوژانیرو نوشته گرچه نپذیرفتن ملاقات با رییس دولت ایران توسط رییس جمهوری برزیل بر سفر سایه‌ انداخت اما هفت طرحی که وی در اجلاس اعلام داشت باز هم مورد توجه است راهکارهای ارایه شده برای اصلاح و بهبود وضعیت جهان که شاید راه فراری باشد برای کتمان یا نادیده گرفتن مشکلات داخلی.

کارتون علی درخشی در شرق

کارتون علی درخشی در شرق

به نوشته این مقاله، دولت احمدی‌نژاد از ابتدای استقرار خود هم در عرصه داخلی و هم در عرصه بین‌المللی شعار «مهرورزی» می‌دهد، اما آیا واقعا دولت نهم و دهم در طول ۷ سال گذشته اجرای این شعار را سرلوحه فعالیت‌های خود در داخل کشور قرار داده است؟

مردم سالاری نوشته اصلاح مدیریت جهان امر خوبی است و بیشتر سیاستمداران جهان هم این ادعا را دارند که به دنبال تحقق این مهم هستند، اما نکته در این است که دولت یا دولت‌هایی باید جلودار این مساله باشند که الگو ونمونه‌ای کوچک از آن «دنیای اصلاح شده» را در کشور خود به مورد اجرا گذاشته‌اند و نتایج مثبت و عملی از آن گرفته‌اند، در حالی که صاحب این قلم بر این گمان نیست که دولت احمدی‌نژاد در این زمینه کارنامه مثبتی از خود به جا گذاشته باشد.

جلوگیری از فساد و فساد آقازاده ساده زیست و تندرو

عباس عبدی در مقاله‌ای در نوشته برخی‌ها گمان می‌کنند برای ریشه‌کن کردن فساد، کافی است که دستگاه قضایی و دادگاه‌ها قاطعانه عمل کنند و اتهامات را رسیدگی کرده و مجرمان را به مجازات برسانند. فرض کنیم که چنین اقدامی صورت گرفت و تمام دادگاه‌های موجود بی‌طرفانه و منصفانه به اتهامات رسیدگی کردند و احکام شدید صادره را تمام و کمال اجرا کردند. آیا فساد از میان خواهد رفت؟ پاسخ منفی است.

نویسنده با آوردن مثالی از اموری که این زمان مدام تکرار می‌شود نوشته اگر این ماجرا به همین شکل در دادگاه مطرح شود، قاضی چگونه می‌تواند علیه کسی حکم صادر کند؟ به احتمال فراوان مجبور است از همه طرف‌های ماجرا تقدیر و تشکر هم کند چون هیچ عمل خلافی رخ نداده، ولی واقعیت این است که اثرات تخریبی این کار به مراتب بیشتر از اخذ رشوه مستقیم است. جوامع دیگر در این‌گونه موارد به چه نحوی رفتار می‌کنند؟

مقاله اعتماد با اشاره به جنجال بر سر روابط لیام فاکس وزیر دفاع پیشین بریتانیا نوشته اگر هیچ مدرک و شاهدی که سوءاستفاده‌ای از این حضور شده باشد وجود نداشت، ولی از آنجا که مرز میان علایق شخصی و فعالیت‌های اداری و دولتی از میان رفته بود و این مهم‌ترین زمینه برای رشد فساد است که میکروب فساد را رشد می‌دهد، لذا وی مجبور شد ضمن عذرخواهی، استعفا کند.

در پایان مقاله نتیجه گیری شده که شفافیت اطلاعات و مکاتبات دولتی عاملی است برای جلوگیری از فساد در حالی که بسیاری از اقدامات ناعادلانه و مفسده‌آمیزی که صورت می‌گیرد. به همین دلیل است که بسیاری از مفاسد اقتصادی که ریشه در رانت‌ها و تصمیمات اداری دارد، در قالب نامه‌های طبقه‌بندی شده قرار می‌گیرند تا از انتشار آنها جلوگیری کنند.

روزنامه خبر داده که بعد از انتشار خبری با عنوان "باز شدن پای آقازاده‌ای که فکرش را نمی‌کنید. به پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی" دستگاه قضایی که این روزها پی‌در‌پی درحال برگزاری دادگاه‌های اختلاس ۳۰۰۰ میلیاردی و پرونده بیمه و استانداری است، ظاهراً وارد عمل شده و از این آقازاده بازجویی کرده است.

این روزنامه از قول خبرنامه یک گروه اصولگرا خبر داده آقازاده‌ای که پایش به پرونده اختلاس بزرگ باز شده تحصیلکرده و دارای مدرک دکترا از دانشگاهی در کشور آلمان که دارای دو ملیت ایرانی و آلمانی است به لیست متهمان پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی افزوده شد و حسب دستور قاضی پرونده جهت پاره‌ای از توضیحات فراخوانده شده است.

روزنامه جمهوری اسلامی با نقل این خبر که آقازاده نامبرده از رابطین اصلی خاوری با متهم اصلی پرونده اختلاس بوده نوشته به این ترتیب پای فرزند یکی از چهره‌های نزدیک به محمود احمدی نژاد که به شدت ادعای انقلابی گری و ساده زیستی دارد، به پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی باز شده است. نام پسر این چهره که در ادعای ساده زیستی، ارزشی بودن و انقلابی بودن از بسیاری از بزرگان سبقت گرفته و بیشترین حملات را به شخصیت‌های انقلاب داشته است، با اندوختن میلیاردها تومان ثروت، در پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی مطرح شده است.

پارس جنوبی را دریابید

عکس و تیتر صفحه اول جهان صنعت

عکس و تیتر صفحه اول جهان صنعت

روزنامه‌های اقتصادی صبح از قول نمایندگان مجلس نوشته‌اند که از توضیحات وزیر نفت درباره علت عقب افتادن ایران از قطر در منطقه مشترک نفت و گاز پارس جنوبی قانع نشده‌اند. در همین زمان "پارس جنوبی را دریابید" عنوان مقاله‌ای است از فرزاد عبداللهی دمنه در .

به نظر نویسنده این مقاله بعد از این که فازهای مختلف پارس جنوبی چنان که وزیر قول داده به نتیجه رسید گاز تولیدی می‌تواند به میدان‌های نفتی تزریق شود، به مصرف صادرات به ترکیه، پاکستان و هند از طریق خط لوله برسد و یا در صادرات به کره، ژاپن، هند و اروپا از طریق گاز طبیعی مایع شده (LNG) مصرف شود

مقاله شرق توضیح داده که حجم گاز تولیدی پروژه‌های دردست ساخت پارس جنوبی بسیار زیاد خواهد بود بنابراین زیرساخت مناسب برای مصرف این حجم زیاد گاز طبیعی در نقاط مصرف باید از قبل وجود داشته باشد در غیراین‌صورت زمان زیادی برای ایجاد چنین زیرساختی گرفته خواهد شد و تمام تلاش‌ها و زحمات کنونی برای بهره‌برداری سریع از پروژه‌های پارس جنوبی بی‌نتیجه خواهد ماند زیرا محصول تولیدی این کارخانه‌ها یعنی گاز طبیعی قابل استفاده نخواهد بود.

در بخشی از مقاله شرق تاکید شده که تکنولوژی ساخت کارخانه‌های تولید LNG یا گاز طبیعی مایع شده در انحصار شرکت‌های انگشت‌شمار آمریکایی و اروپایی است که در حال حاضر به دلیل تحریم‌ها و مسایل سیاسی شرایط برای کار با آنها مساعد نیست.

مذاکرات هسته‌ای و بالارفتن دوباره ارز و طلا

در روزی که تیتر اصلی روزنامه‌های اقتصادی بالارفتن دوباره نرخ ارز و طلاست علی دینی ترکمانی در سرمقاله نوشته پیدا بود مذاکرات هسته‌ای چگونه بر بازارها به ویژه بازار دارایی‌های نقدپذیر ارز و طلا تاثیر قوی دارد، استمرار این تحریم‌ها از منظر فعالان به معنای کاهش درآمدهای ارزی نفتی و استفاده اجباری از ذخایر ارزی برای پاسخگویی به نیازهای بازار است. میزان ذخایر حتی اگر زیاد هم باشد از این منظر به معنای به ته رسیدن آن در آینده و در نتیجه ناتوانی بانک مرکزی در کنترل بازار ارز است.

نویسنده این مقاله تاکید کرده بعد از مدت‌ها قیمت دلار مرز ۱۹۰۰ تومان را رد کرد و طبق برخی از شنیده‌ها برای لحظاتی رکورد پیشین ۲۰۰۰ تومان را هم بار دیگر ثبت کرده است. در اینجا دو پرسش پیش می‌آید؛ اول، عوامل موثر بر این تغییر روند چیست؟ و دوم، آیا نرخ دلار که از حدود ۱۰۵۰ تومان در ابتدای سال ۱۳۹۰ به مرز ۲۰۰۰ تومان در بهمن ماه همان سال افزایش یافت، دوباره در همان مسیر قرار گرفته است و باید انتظار افزایش قابل توجه آن در نیمه دوم سال را داشت که معمولا همراه با تشدید فشارهای تورمی تشدید می‌شود؟

مقاله جهان صنعت با این امیدواری پایان می‌گیرد که آرامشی که در بازار دارایی‌های نقدپذیر ارز و طلا طی تقریبا سه ماه و نیم گذشته وجود داشت دوباره برقرار شود و اقتصاد در معرض نوسان‌های شدید ناشی از تلاطمات نرخ ارز و طلا قرار نگیرد.

گاوها کاره‌ای نیستند

پوریا عالمی در ستون کاناپهاعتمادنوشته وقتی تلق و تولوق استان درآمد و همه چیز گران شد و صدای مردم درآمد، استانداری در حرکتی عجیب گفت: «شاخ مافیای شیر را شکستیم.» حالا برای این‌که حرف استانداری زمین نماند ماه‌هاست که قیمت شیر و مواد لبنی مثل هر چیز دیگری دوبرابر شده است.

در ادامه ستون کاناپه آمده: به نظر ما گاوها مسئول هستند هم در گرانی قیمت شیر هم در گرانی مواد لبنی. شاید برای شما سوال پیش بیاید که چرا گاوها مسئول هستند؟ چون با این‌که مسئول یت تولید شیر بر دوش آن‌هاست، اما آن‌ها صبح تا شب مثل همه‌اش می‌خورند، و در نهایت به قول قدیمی‌ها گاوهای ما شیر نمی‌دهند اما ماشالله به تپه‌شان.

ستون طنز اعتماد با نقل سخن معاون استانداری که "یکی از مشکلات تولیدکنندگان شیر، تامین علوفه است که برایشان گران تمام می‌شود" نوشته گویا مصرف علوفه با تولید شیر تناسب درستی ندارد و تامین علوفه گران تمام می‌شود. اگر گاوها خودشان به عقل‌شان می‌رسید و این‌قدر صبح تا شب نشخوار نمی‌کردند. مصرف علوفه در کشور این‌قدر گران تمام نمی‌شد. اما حیف که گاوند. بنابراین همین ستون کاناپه را هم جای این‌که بخوانند، می‌خورند و متوجه نمی‌شوند ما این حرف‌ها را از سر دلسوزی و به خاطر شیر خودشان گفتیم. عزیزم... گاو عزیز... نخور... روزنامه‌س... هش... نچ نچ... نخور گوساله...

کارتون روز

کاری از احسان گنجی، اعتماد

کاری از احسان گنجی، اعتماد





:: برچسب‌ها: حیوانات ,
:: بازدید از این مطلب : 481
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: